ARCHITECTURE, ENGINEERING AND CONSULTING OFFICE

Monsoon | Portugal

PRIOR STUDY AND WORK MANAGEMENT

Near the town of Monção, the space is located on the ground floor of a building that houses commercial, residential and service functions.


The store has three glass fronts, the largest elevation facing south.


The interior space is wide, having only one partition for the sanitary facilities. The walls and ceilings are in plasterboard and the floor is in exposed concrete.


The proposal divides the interior spaces into a waiting area, meeting room, project area and administrative area. The dividing walls and ceilings are in white plasterboard and the floor remains in exposed concrete. For this reason, the infrastructure was located only on the walls and ceilings (electricity and HVAC). Electrical connection to workstations is possible via suspended cables.


In terms of the exterior, taking into account the high sun exposure, a plant structure was created that allows for shading in summer and, consequently, improves the quality of the indoor workspace.